Εδώ παρουσιάζουμε τους φορείς τους οποίους καλούμε και κάποια από τα καλέσματα που εστάλησαν.

———————

  • Προς τον έφορο Ακροπόλεως Α. Μάντη

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα
Η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή της πόλης

Αξιότιμε κύριε Μάντη,

η Αθήνα και ο Πειραιάς είναι πόλεις διάστικτες από αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία με μεγάλη ποικιλία και ενδιαφέρον. Όμως, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αυτοί οι χώροι είναι αποξενωμένοι από τη ζωή μας:  είτε είναι κλειστοί και εγκαταλειμένοι, είτε το εισιτήριο εισόδου και οι περιορισμοί στη χρήση τους δεν μας επιτρέπουν να τους θεωρήσουμε καθημερινή, ποιοτική δυνατότητα αναψυχής. Αυτά συμβαίνουν ενώ οι πόλεις μας ασφυκτιούν από την έλλειψη ελεύθερων χώρων. Αλλά και από τουριστική άποψη οι χώροι αυτοί παραμένουν ανεκμετάλλευτοι ακόμη και στην περίπτωση που είναι προσβάσιμοι με εισιτήριο καθώς φαίνεται από τις ετήσιες στατιστικές του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Το κυριότερο ίσως είναι ότι δεν υπάρχουν κοινωνικές διαδικασίες ενσωματωμένες για παράδειγμα στην εκπαίδευση ή σε δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, οι οποίες να στηρίζουν μια καθημερινή σχέση αγάπης του πληθυσμού με τη μοναδική ιστορική διαδρομή που αποτυπώνεται στους χώρους αυτούς.

Σε αυτήν την ημερίδα που οργανώνεται από συλλογικότητες κατοίκων της Αθήνας και του Πειραιά προσπαθούμε
να κατανοήσουμε τις παραμέτρους που ορίζουν το σημερινό ρόλο των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στη ζωή μας καθώς και την αλληλεπίδρασή τους με τις γειτονιές που τους περιβάλλουν
να αναλύσουμε διάφορες πτυχές του επιτακτικού πλέον αιτήματος δηλαδή, της ενσωμάτωσης των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή των πόλεών μας
ειδικότερα, να αποτιμήσουμε την επίδραση της συνεχιζόμενης  Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων στην Αθήνα και να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα εμπειρία για την επιτυχέστερη ολοκλήρωσή της.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ημερίδα αυτή καθώς η Α’ Εφορεία Προκλασικών και Κλασικών  Αρχαιοτήτων έχει ρόλο-κλειδί στα θέματα που θα συζητηθούν.

Στόχος μας είναι να συζητήσουν ειλικρινά και ουσιαστικά όλοι οι κοινωνικοί χώροι που εμπλέκονται για να δοθεί έναυσμα για σκέψη και έργα τόσο στην πολιτεία όσο και στην κοινωνία. Για αυτόν το λόγο, το πρόγραμμα της ημερίδας προβλέπει ότι οι εκπρόσωποι της διοίκησης θα ακούσουν τις τοποθετήσεις των συλλογικοτήτων πολιτών, τις θεματικές ομιλίες και τη συζήτηση με το κοινό και μετά θα τοποθετηθούν και θα απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις.

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα της ημερίδας καθώς και πληροφορίες οργανωτικού χαρακτήρα.

————————————————

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s